Výstava Větvení

V galerii KusKovu jsem chtěl vždy vystavovat. A to se ppodařilo! Od 23.3. do 28. 4. 2017 byla k vidění v této galerii výstava 6 tvůrců s názvem Větvení. Lenka Blažková - hlavní organizátorka, ketré za celou myšlenku akce vděčíme, zde vystavovala své osobité šperky z cínu, kamenů a dřeva, Verovika Novorná cínové šperky, které jsou inspirované přírodou, Jana Veselá šperky z modelovacího stříbra, Jitka Zajíčková vytvořila pro tuto výstavu sérii akvarelů kombinovaných s kovem, florista Ondřej Holeček to celé spojil jednotnou instalazí z přírodních materiálů, díky které v galerii na měsíc například vyrostla bříza a samo sebou zúčastnil jsem se i já s několika kovanými kusy.

 
Zde pár fotografií z vernisáže (foto od Elišky Vrbatová) a pár fotografií některých mých vystavených prací.
výstava Větvení galerie KusKovu Anton Vadovič Echtkovar vernisážvýstava Větvení galerie KusKovu Anton Vadovič Echtkovar vernisážvýstava Větvení galerie KusKovu Anton Vadovič Echtkovar vernisážvýstava Větvení galerie KusKovu Anton Vadovič Echtkovar vernisážvýstava Větvení galerie KusKovu Anton Vadovič Echtkovar vernisážvýstava Větvení galerie KusKovu Anton Vadovič Echtkovar vernisážvýstava Větvení galerie KusKovu Anton Vadovič Echtkovar vernisážvýstava Větvení galerie KusKovu Anton Vadovič Echtkovar vernisážvýstava Větvení galerie KusKovu Anton Vadovič Echtkovar vernisáž
 
Jeden z vystavených nožů z damascénské oceli a ebenu macasar.
nůž výstava Větvení galerie KusKovu damašek eben macasar Anton Vadovič Echtkovar
 
Damaškový nůž s rukojetí ze dřeva bubingo.
nůž výstava Větvení galerie KusKovu damašek bubingo Anton Vadovič Echtkovar
 
Zavírací damaškový nůž španělského typu. Rukojeť je z kompozitního materiálu z uhlíkových vláken, proto je nůž velice lehký. Nůž je bez pojistky, jedná se o takzvanou přetlačnou (stejná konstrukce jako například "Rybička").
Nůž výstava Větvení galerie KusKovu zavírací damašek carbon Anton Vadovič Echtkovar
 
Vývrtky vyrobené ve spolupráci s Petrkou Vojtíškovou, která se věnuje sklu a čperku. Rukojeť je vyrobena z lehaného skla s vloženými čedičovými vlákny, funkční část je z kalené nerezové oceli.
Vývrtka čedičová vlákna se sklem sklo Anton Vadovič Petra Vojtíšková výstava Větvení Galerie KusKovu Echtkovar
 
Echtkovar corkscrew with glass from Petra Vojtíšková
 
Vývrtka čedičová vlákna se sklem sklo Anton Vadovič Petra Vojtíšková výstava Větvení Galerie KusKovu Echtkovar
 
A došlo také na větší realizace. Toto je konferenční stolek, jehož desku z masivního dubu vyrobila firma Rottdesign. Můžu s klidem říci, že se u něj sedí hezky!
Stůl  kovaný masiv dub Rottdesign galerie KusKovu výstava Větvení Anton Vadovič Echtkovar